Manuele therapie

Sinds 2017 is Leslie Koen afgestudeerd Msc. Manueel therapeut aan de SOMT in Amersfoort. Deze specialisatie manuele therapie richt zich met name op het beter laten functioneren van de gewrichten, maar zeker ook op het verbeteren van de zogenoemde keten. Waar gewrichten, spieren en aansturing vanuit zenuwen een samenspel moeten zijn, zal de manueel therapeut zich verdiepen het probleem in de hele beweging en niet op het gevolg hiervan.

Hiervoor gebruikt de therapeut een aantal specifieke technieken, waarvan de effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Naast het toepassen van manuele technieken zal de behandeling bestaan uit het geven van advies en instructies ten aanzien van houding en beweging. Daarnaast zal er door de manueel therapeut, of door een collega fysiotherapeut, oefeningen aangeboden worden gericht op de beweeglijkheid en/of stabiliteit van de wervelkolom. Dit om ook klachten in de toekomst te voorkomen.

Voor wie?

Manuele therapie is in principe voor iedereen geschikt, ongeacht de leeftijd. Afwijkingen aan de gewrichten bepalen welke techniek wordt toegepast.

Voor welke klachten is manuele therapie geschikt?

FYSIOTHERAPIEPRAKTIJK

GIETHOORN

Eendrachtsplein 1

0521 362162 - email