Beweegprogramma Obesitas

Obesitas betekent letterlijk ernstig overgewicht. Overgewicht is wereldwijd een groeiend probleem. In Nederland had in 2009-2010 13% van de mannen tussen 30 en 70 jaar en 14% van de vrouwen in deze leeftijdsgroep obesitas. Overgewicht kan leiden tot ernstige gezondheidsklachten zoals diabetes, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, aandoeningen van de inwendige organen en skeletafwijkingen, maar ook tot verkorting van de levensverwachting. De mate van overgewicht meten we door uw BMI (Body mass index; uw gewicht te delen door lengte in kwadraat) te bepalen.

Het beweegprogramma obesitas is voor mensen met obesitas en een bmi boven de 30. Deelnemen aan het programma met verwijzing van uw huisarts en of specialist. Het programma wordt gemaakt aan de hand van uw doelen, op u afgestemd. Dit wil zeggen dat er rekening gehouden wordt met uw individuele belastingsniveau.

Gedurende 3 maanden traint u twee keer per week onder begeleiding van de fysiotherapeut. Voorafgaande hieraan wordt een intakegesprek gehouden en verschillende tests afgenomen. Dit wordt gedaan om het schema zo goed mogelijk aan te passen en wat uw klachten en verwachtingen zijn. Na drie maanden wordt de test herhaald. Indien gewenst kan er een gesprek met een voedingsdeskundige plaatsvinden.

< terug

FYSIOTHERAPIEPRAKTIJK

GIETHOORN

Eendrachtsplein 1

0521 362162 - email